۷ مرحله نصب آسانسور کششی ! معرفی اجزای تشکیل دهنده آسانسور کششی


نصب آسانسور کششی

آسانسورهای کششی از رایج‌ترین نوع آسانسورها هستند که در ساختمان‌های مسکونی گرفته تا تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابین آسانسورهای کششی با استفاده از طناب‌های فولادی که در بالای آسانسور به یک قرقره شیاردار متصل‌اند به سمت بالا کشیده و سبب حرکت کابین به سمت بالا و پایین می‌شوند. در طراحی آسانسورهای کششی امروزه به جای طناب‌های فولادی از تسمه‌های فولادی استفاده میشود که با توجه به اصطکاک بسیار کم نیازی به روغن کاری به نسبت گذشته ندارد. همین امر سبب کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های مختلف شده است که روز به روز به محبوبیت آسانسورهای کششی افزوده است.

 

نصب آسانسور کششی

نصب آسانسور کششی

اجرای آسانسور کششی

آسانسورهای کششی به آسانسورهای الکتریکی نیز مشهورند. این نوع آسانسورها از قدیمی‌ترین و پرکاربردترین آسانسورهای موجود هستند. نحوه اجرا و عملکرد این دسته از آسانسورها به نوع آن بستگی دارد. در ابتدا قبل از آشنایی با اجرای آسانسورهای کششی بهتر است با انواع آن آشنا شوید. آسانسورهای کششی به دو نوع آسانسورهای کششی گیربکس دار و گیرلس تقسیم می‌شوند.

 

عملکرد آسانسور

عملکرد آسانسور کششی

 

مقاله پیشنهادی:

قیمت آسانسور کششی چند؟ لیست قیمت در سال۱۴۰۰

 

در آسانسورهای کششی گیربکس دار

در این نوع آساسنسور همان طور که از نامش پیداست دارای گیربکس است. گیربکس همانند یک جعبه دنده دار عمل می‌کند. در ساختار این آسانسورها یک گیربکس مابین طاب فولادی و موتور آسانسور قرار می‌گیرد. با وصل شدن جریان برق به موتور آسانسور حرکت گیربکس و سپس طناب به حرکت درمی‌آید و کابین را به بالا یا پایین می‌کشد.

 

آسانسور های کششی گیربکس دار

نصب آسانسور کششی

 

در مقابل در آسانسورهای گیرلس یا بدون گیربکس کششی هیچ گونه قطعه‌ای مابین طناب و موتور الکتریکی آساسنور وجود ندارد و با فعال شدن موتور مستقیماً طناب را می‌چرخاند و سبب حرکت کابین می‌گردد.

در مقایسه اجرای این دو نوع موتور در آسانسورهای کششی می‌توان گفت که آسانسورهای گیرلس احتیاج به مراقبت کمتر و فضای کمتری نیز دارند. جریان برق مصرفی موتورهای کششی گیرلس بسیار کمتر از موتورهای گیربکس است اما در مقابل از سرعت بیشتری نیز برخوردار هستند.

 

در آسانسورهای کششی گیربکس دار

 

در مرحله اول اجرای آسانسورهای کششی به نوع آسانسور بستگی دارد. نوع آسانسور نیز می‌تواند بر اساس عواملی همچون شرایط و میزان فضای موجود برای نصب آسانسور، میزان بودجه و سلیقه شما در انتخاب و همچنین پارامترهایی همچون سرعت، اندازه و طراحی کابین که هر کدام می‌تواند در نوع نهایی آسانسور تأثیر گذار باشند. همچنین عامل دیگر که در اجرای آسانسورهای کششی باید به آن اهمیت ویژه‌ای داد انتخاب شرکت آسانسوری مناسب جهت طراحی ساخت و اجرای کار شماست.

 

در آسانسورهای کششی گیربکس دار

نصب آسانسور کششی

اجزای تشکیل دهنده آسانسور کششی

آسانسورهای کششی نیز همانند سایر آسانسورهای دیگر دارای قسمت‌های مختلفی در ساختار خود هستند که در زیر به اجزای تشکیل دهنده این نوع آسانسورها اشاره شده است:

 

اجزای تشکیل دهنده

 

مقاله پیشنهادی:

انواع آسانسور برای همه کاربردهای مختلف در ۱۴۰۰

 

کابین آسانسور

کابین اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین قطعه موجود در ساختار آسانسور است که جهت حمل افراد یا اجسام از آن استفاده می‌شود. کابین آسانسور می‌تواند بر اساس ظرفیت و نوع آسانسور شما دارای اندازه‌های مختلفی از کابین‌های تک نفره گرفته تا ۱۲ نفره و حتی کابین‌هایی برای حمل خودروها طراحی می‌شوند. همچنین طراحی آنها نیز بر اساس سلیقه شما می‌تواند به صورت شیشه‌ای، دیوارهای فلزی و چوبی باشند. اجزای تشکیل دهنده کابین شامل درب آسانسور، دیوارهای آن و کف کابین است.

 

کابین آسانسور

نصب آسانسور کششی

کابل‌ها

کابل‌ها جهت حمل و حتی حمایت از آسانسور و نگهداشتن کابین آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابین آساسنور توسط کابل‌ها آویزان می‌شوند که با حرکت آنها کابین نیز به حرکت درمی‌آیند. کابل‌ها دارای انواع مختلف کابل‌های فولادی هستند که از استحکام بسیار بالایی برخوردارند. تعداد کابل‌های مورد استفاده در هر آسانسور به میزان بار و سرعت آسانسور بستگی دارد.

 

کابل‌ها

نصب آسانسور کششی

موتور آسانسور

موتور آسانسورهای کششی ممکن است از نوع AC یا DC مورد استفاده قرار بگیرند. در هر دو نوع این موتورها یک ماشین کششی استاندارد، چرخ متحرک، ترمز و صفحه تخت دستگاه تشکیل شده است. موتورهای آسانسور با حرکت خود سبب حرکت فلکه محرک سپس کابل‌های متصل به کابین می‌شوند.

در موتورهای کششی گیربکس دار قطعاتی همچون فلکه کششی، گیربکس، ترمز مغناطیسی، موتور و شاسی وجود دارد که دارای سرعتی مابین ۱ الی ۵٫۲ متر بر ثانیه هستند. در موتورهای گیرلس نیز موتور و ترمز روی یک شاسی قرار دارد و خبری از گیربکس و ترمز مغناطیسی در آن نیست.

 

موتور آسانسور

نصب آسانسور کششی

 

کنترل کننده

در سیتم کنترل کننده یا همان سیستم ترمز آسانسور هم به صورت دستی و هم اتوماتیک در آن تعبیه می‌شود. در برخی نیز مجهز به سیستم ترمز اضطراری به نام پاراشوت هستند. این سیستم حتی در حالت‌هایی که تمامی کابل‌های متصل به کابین پاره شده باشد حرکت کابین بر روی ریل‌ها را به طور کامل متوقف و سبب ترمز کابین و جلوگیری از صقود آن می‌شود.

وزنه‌های تعادلی

کابین این آسانسورها توسط یک سری وزنه‌های سنگین متعادل می‌شوند و در جای مورد نظر شما قرار خواهند گرفت. وزنه‌های تعادل کننده باعث ایجاد کشش بین کابل‌های فولادی و فلکه و درنتیجه ایجاد نیروی اصطکاک می‌شوند که عامل اصلی حرکت در آسانسورهای کششی به حساب می‌آید.

 

وزنه‌های تعادلی

گاورنر

در اغلب آسانسورها یک سیستم تنظیم کننده سرعت کاملاً مجزا به نام گاورنر وجود دارد. گاورنر از یک چرخ سیار به همراه بازوهای مکانیکی ساخته شده است که در زمان کندتر شدن حرکت آسانسور بازوها درون چرخ نگه داشته می‌شوند. اما در مقابل با افزایش سرعت آسانسور بازوها به خارج آمده و سبب کنترل سرعت آسانسور می‌شود.

 

مقاله پیشنهادی:

لرزش در آسانسور ونکات مهم امنیتی-۲۵ عامل لرزش در آسانسور

 

گاورنر

درب‌ها

درب‌ها نیز یکی از قطعات بسیار مهم در ساختار آسانسورهای کششی هستند که باید تا متوقف شدن آسانسور باز نشوند و از ایمنی مناسب برخوردار باشد. درب‌های آسانسور به دو نوع دستی و اتوماتیک قابل اجرا هستند.

 

درب‌ها

تابلو فرمان

تابلو فرمان نیز از اجزای ثابت در همه آسانسورها به حساب می‌آید. از مهم‌ترین وظایف تابلو فرمان گرفتن دستور و کنترل آسانسور طبق آن‌هاست.

 

تابلو فرمان

تابلو برق سه فاز

در موتورخانه آسانسورهای کششی برای انتقال برق به آسانسور از یک تابلو برق در قسمت موتورخانه آسانسور قرار دارد. از جمله تجهیزات موجود در این تابلوها اجزایی همچون فیوز سه فاز، لامپ سیگنال، پریز تک فاز، فیوز تک فاز، پایه ارت و سیم‌ها وجود دارد.

 

تابلو سه فاز

یوک کابین

یک کابین شامل یوک پایین و بالاست که با دربرگرفتن کابین از انحراف آن در هنگام حرکت جلوگیری می‎کند.

 

یوک کابین

ریل‌ها

ریل‌ها از طرفی به نام ریل‌های راهنما نیز مشهورند، که وظیفه هدایت کردن کابین آسانسور در حین حرکت را دارند.

 

ریل‌ها

براکت

براکت‌ها نیز یکی دیگر از اجزای نگهدارنده در آسانسورهای کششی هستند که سبب وصل کردن ریل‌ها به دیواره آسانسور می‌شوند یعنی به نوعی چهار چوب آسانسور را نگه می‌دارند.

 

براکت

 

از دیگر اجزای تشکیل دهنده آسانسورهای کششی می‌توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

  • سیم بکسل
  • قلاب سر بکسل
  • روغندان
  • کفشک
  • لقمه
  • شالتر
  • زنجیر جبران
  • جعبه رویزیون
  • تراولنیگ کابل و …

مراحل نصب آسانسورهای کششی

آسانسورهای کششی جهت حمل انواع بار، افراد در منازل مسکونی، ساختمان‌های تجاری، درمانی و … قابل اجرا هستند. از آسانسورها کششی می‌توان در بلندترین ساختمان‌ها نیز استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین مراحل نصب آسانسورهای کششی به شرح زیراند که در شرکت اهورا آسانسور توسط افرادی متخصص و ماهر در این زمینه انجام می‌گیرند.

  • آماده سازی چاله آسانسور
  • طراحی نقشه آسانسور
  • بتون ریزی
  • آهن کشی
  • دیوار کشی اطراف چاله
  • ساخت موتورخانه
  • دورچینی درب طبقات
  • کابل کشی و نصب تابلو برق در موتورخانه

 

مراحل نصب آسانسورهای کششی

 

مقاله پیشنهادی:

شرکت آسانسوری معتبر را از کجا پیدا کنیم؟

 

راهنمای نصب آسانسور کششی

بر اساس مراحل ذکر شده در بالا به صورت متخصر و مفید مراحل نصب آسانسورهای کششی را برای شما شرح خواهیم داد.

در مرحله اول باید چاله آسانسور در کف آماده شود. برای ین کار برای نصب آسانسورهای کششی چاله مورد نیاز باید حداقل ۱۹۰ سانتی متر باشد. کف چاله نیز باید با بتون ریزی و آرماتور بندی مستحکم شوند به طوریکه میزان این استحکامات باید تا ارتفاع نهایتاً ۳۰ سانتی متر باشد.

 

راهنمای نصب آسانسور کششی

 

در مرحله دوم در طراحی نقشه آسانسور اگر ساختمان آماده باشد طراحی آن به مدت زمان کمتری نیاز دارد اما در صورتیکه آسانسور مورد نظر برای ساختمان‌های در حال احداث باید پلان پارکینگ، زیرزمین، همکف و تمامی طبقات در اختیار باشد.

پس از بتون ریزی کف و آماده سازی چاه آسانسور مرحله ساخت سازه فلزی آسانسور آغاز می‌شود. سازه فلزی در داخل چاه آسانسور استقرار می‌یابد. این سازه طبق نقشه‌ای که در مرحله قبل آماده شده است طراحی و اجرا می‌گردد.

 

راهنمای نصب آسانسور کششی

 

مرحله دیوار کشی چاله اگر در مراحل قبل از آهن کشی انجام نگیرد باید در این مرحله انجام بگیرد. دیوار کشی می‌تواند به سه روش ورق بندی، رابتیس بندی یا آجر کشی صورت بگیرد. در این مرحله اگر دیوار چینی به صورت بتنی انجام بگیرد باید در انتها با رنگ آمیزی به رنگ سفید درآید.

موتورخانه آسانسورهای کششی بر اساس گیربکس و گیرلسی دارای تجهیزات متفاوتی هستند. حداقل ارتفاعی که موتورخانه باید با کف آخرین توقف داشته باشد ۶ متر است. ابعاد موتورخانه‌ها باید دارای حداقل ورودی با عرض ۸۰ سانی متر و ارتفاع ۲۰۰ سانتی متر داشته باشد. همچنین این اتاقک باید الزاماً دارای یک فن جهت تهویه و تنظیم دمای آن داشته باشد.

 

راهنمای نصب آسانسور کششی

 

پس از قرار گیری موتور خانه آسانسور نوبت به کابل کشی آسانسور می‌رسد. در این مرحله تمامی تجهیزات مربوط به تابلو برق، نصب سیم ارت و کابل کشی به تمامی قسمت‌های آسانسور انجام می‌گیرد.

پس از اتمام نصب کابل‌ها و ریل‌ها نوبت به دورچینی درب‌ها می‌رسد که با استفاده از قطعات فلزی یا آجر قابل اجرا است. که در نهایت بعد از نصب درب‌ها نوبت به صدور تأییدیه توسط شرکت آسانسوری مورد نظر خواهد رسید.

راهنمای نصب آسانسور کششی

قیمت نصب آسانسور کششی

همانطور که تاحالا توضیح داده شد آسانسورهای کششی دارای انواع مختلفی هستند که می‌تواند بر اساس موقعیت ساختمان شما نیز قابل تغییر باشند. به همین دلیل یک نوع آسانسور کششی با یک نوع ظرفیت و ویژگی‌های مشخصی وجود ندارد که برای آن یک قیمت ثابت نیز تعریف شود. عواملی در تعیین هزینه نهایی نصب آسانسورهای کششی تأثیر گذار خواهند بود که می‌توانند قیمت نهایی را دستخوش تغییرات خاصی قرار دهند. از جمله این عوامل تأثیر گذار بر هزینه‌های نصب آسانسورهای کششی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تعداد توقف
  • تعداد طبقات ساختمان
  • ابعاد آسانسور
  • نوع آسانسور

 

مقالات پیشنهادی:

مشاور آسانسور

آسانسور کششی

 

قیمت نصب آسانسور کششی

نصب آسانسور کششی

 

تمامی این عوامل می‌توانند بر هزینه نصب آسانسور تأثیر گذار باشند. به طور معمول هرچه آسانسور شما دارای ظرفیت بیشتر، تعداد طبقات و توقف‌های بیشتری باشد درنتیجه شما مشمول هزینه‌های بیشری نیز خواهید شد. همچنین نوع ساختمان شما می‌تواند در هزینه‌های نصب مؤثر واقع شود. برای مثال نصب آسانسورهای کششی در خانه‌های مسکونی در مقایسه با یک ساختمان تجاری بسیار متفاوت است. همچنین هزینه‌های نصب آسانسور در ساختمان‌هایی که از قبل جایگاهی برای آن درون ساختمان تعریف و مشخص شده است با ساختمان‌هایی که چنین گزینه‌ای را ندارند بسیار متفاوت خواهد بود زیرا تدابیری از قبل اندیشیده شده که روند کار را سرعت داده و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

 

نصب آسانسور کششی

نصب آسانسور کششی

 

درنهایت شما بابت هزینه‌های نصب آسانسور باید هزینه اجرا و آماده سازی چاله آسانسور، آهن کشی ساختار آسانسور، نصب کابین، اجرای موتورخانه به عنوان دستمزد بپردازید.

در زیر لیستی از هزینه‌های نصب آسانسورهای کششی برای نمونه نشان داده شده است.

نوع آسانسور هزینه نصب و راه اندازی
کششی ۴ طبقه با ۵ ایستگاه توقف ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان
کششی گیربکس با درب تمام اتوماتیک با یک توقف ۷۲ میلیون تومان
کششی گیرلس با درب تمام اتوماتیک با یک توقف ۹۱ ملیون تومان

نصب آسانسور کششی

نصب آسانسور کششی

لیست قیمت آسانسور کششی در سال ۱۴۰۱

در زیر یک لیست از جدیدترین قیمتهای آسانسورهای کششی به صورت جدول برای شما آورده شدهاست. این قیمتها به دلیل نوسانات بازار ثابت نخواهند بود اما برای مطلع شدن از قیمتهایی به روز میتوانید از اهورا آسانسور اطلاع بگیرید.

نوع موتور آسانسور تعداد توقف ظرفیت بازه قیمتی
داخلی ۴ ۴ تا ۶ نفره ۷۸ تا ۹۹ میلیون
وارداتی ایتالیا ۴ ۴ تا ۶ نفره ۱۱۹ تا ۱۴۵ میلیون
داخلی ۵ ۴ تا ۶ نفره ۸۵ تا ۱۰۵ میلیون
وارداتی ایتالیا ۵ ۴ تا ۶ نفره ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون
داخلی ۶ ۴ تا ۶ نفره ۹۰ تا ۱۱۵ میلیون
واراتی ایتالیا ۶ ۴ تا ۶ نفره ۱۳۰ تا ۱۶۰ میلیون
داخلی ۷ ۴ تا ۸ نفره ۹۹ تا ۱۲۹ میلیون
وارداتی ایتالیا ۷ ۴ تا ۸ نفره ۱۳۰ تا ۱۶۶ میلیون
داخلی ۸ ۴ تا ۸ نفره ۱۰۵ تا ۱۳۹ میلیون
وارداتی ایتالیا ۸ ۴ تا ۸ نفره ۱۴۰ تا ۱۹۲ میلیون

نصب و اجرای آسانسورهای کششی در سنندج

شرکت فنی مهندسی اهورا آسانسور اجرا کننده انوع آسانسورهای کششی و هیدرولیکی به صورت تخصصی توسط تیمی مجرب در شهر سنندج است. شرکت اهورا آسانسور توانسته با تجربه چندین ساله خود همواره رضایت مشتریان خود را به دست آورد. شرکت فنی مهندسی اهورا با در اختیار داشتن افرادی مجرب و متخصص و استفاده از با کیفیت‌ترن تجهیزات اقدام به اجرای و نصب آسانسور مورد نظر شما می‌کنند. آساایمکزن

 

نصب و اجرای آسانسورهای کششی در سنندج

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اصلیتماس