۳ نوع آسانسور بادی یا پنوماتیک به همراه کاربرد های آن-نحوه نگهداری از آسانسور پنوماتیک


نگهداری از آسانسور بادی زیرا قیمت پایین‌تری نسبت به سایر آسانسورها دارد. این نوع از آسانسورها دارای سیلندر مدور با یک کابین کواکسیال است. اصلی‌ترین تفاوت این نوع از آسانسور با دیگر آسانسورهای موجود در بازار این است که حرکت آن به دلیل مکش و فشار هوا رخ می‌دهد و نیازی به احداث موتورخانه و استفاده از جریان برق با فشار بالا نیست.

 

انواع آسانسور پنوماتیک

انواع آسانسور پنوماتیک

 

جذاب‌ترین بخش نصب آسانسور بادی مربوط به بخش نصب آن است؛ زیرا فقط یک  تا سه روز جهت نصب آسانسور زمان نیاز است. در ادامه مطلب با ما بمانید تا بیشتر با این آسانسور بی‌نظیر آشنا شوید.

انواع آسانسور پنوماتیک

 

مقاله پیشنهادی:

لرزش در آسانسور ونکات مهم امنیتی-۲۵ عامل لرزش در آسانسور

 

اولین آسانسور بادی تا اجزای آن‌ها

پنوماتیک لغتی به معنای هوا و نفس است. به همین دلیل به آسانسورهای بادی، پنوماتیک نیز می‌گویند؛ زیرا با بررسی گازهای متراکم، جهت ایجاد نیروی مکانیکی حرکت آسانسور را مشخص خواهد کرد. در این آسانسور هوای متراکم درون مخازن مخصوصی ذخیره می‌شود به همین دلیل نیازی به استفاده از کمپرسور نیست.

 

اجزای آسانسور پنوماتیک

اجزای آسانسور پنوماتیک

 

آسانسور از لحاظ ساختار به انواع  مختلفی تقسیم می‌شود. سیستم‌های آسانسور باعث شده است تا این وسیله به دو دسته سیستم آسانسور کشی و آسانسور هیدرولیکی تفکیک گردد؛ اما در کنار این دو نوع یکی از معروف‌ترین آسانسورهایی که استفاده از آن در حال رواج یافتن است آسانسور پنوماتیک یا آسانسور بادی است که به نام خلا نیز شناخته شده است. این دسته از آسانسورها از سال ۱۹۸۹ توسط آقای جان و هنریکا جانسون طراحی شده‌اند. در این دسته از آسانسورها برخلاف دو دسته دیگر محرکه برای جابجا کردن کابین فشار هوا قرار گرفته است.

 

اجزای آسانسور پنوماتیک

اجزای آسانسور پنوماتیک

 

مقاله پیشنهادی:

استانداردهای آسانسور که همه باید بدانند! ۶۵ نکته در رابطه با رعایت استاندارد ها

 

بررسی اجزای آسانسور بادی

از جمله مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده این دسته از آسانسورها عبارتند از:

سیلندر: سیلندر بیرونی از یک استوانه لوله‌ای شفاف تولید می‌شود.

کابین: سقف آسانسورهای پنوماتیک از فولاد ساخته می‌شود و در آن دریچه ویژه‌ای برای مکش هوا تعبیه خواهد شد. کابین می‌تواند در داخل سیلندر بر روی ریل‌هایی که از جنس فلز هستند حرکت کنند.

 

اجزای آسانسور پنوماتیک

 

سیستم محرک: پمپ، وکیوم، ملزومات برقی، توربین، سوپاپ و سیستم کنترل برد از اصلی‌ترین ارگان حرکتی آسانسور محسوب می‌شود. اشخاصی که از مشکل حرکتی رنج می‌برند و نیاز دارند در طول زندگی از ویلچر استفاده کنند، آسانسورهای پنوماتیک بهترین گزینه هستند.

 

مقاله پیشنهادی:

آسانسور برج ایفل و ۱۰ دانستنی جذاب در مورد آن

 

آسانسور پنوماتیک

 

فواید استفاده از آسانسور بادی

یکی از برترین دلایل استقبال از آسانسور بادی قابلیت نصب در تمام فضاهای هندسی ساختمان است. با اینکه این آسانسور در کم‌ترین فضای ممکن یعنی ۱۷۵ سانتی متر هم نصب می‌شود اما همچنان قابلیت حمل صندلی چرخدار را خواهد داشت.

از دیگر مزایای آسانسور پنوماتیک می‌توان به کابین شیشه‌ای آن که نمایی ۳۶۰ درجه را برای کاربر به ارمغان می‌آورد اشاره کرد. با توجه به این که کل کابین شیشه‌ای است؛ اما همواره امنیت اشخاص درون کابین تأمین می‌شود. همچنین آسانسورهای بادی می تواند بدون نیاز به برق سه فاز به آسانی کار کنند. این آسانسورها می‌توانند در ساختمان‌های ۲ تا ۴ طبقه و با ظرفیت یک تا سه نفر نصب شوند. آسانسور بادی از مناسب‌ترین آسانسورها برای خانه‌های مسکونی محسوب می‌شوند.

 

فواید استفاده از آسانسور بادی

فواید استفاده از آسانسور بادی

بررسی ویژگی آسانسور بادی

جذاب‌ترین ویژگی‌ آسانسور بادی را می‌توان عدم نیاز به سیم، کابل، قاب وزنه و… معرفی کرد. از دیگر ویژگی‌های مهمی که آسانسور بادی به خود اختصاص داده‌، سرویس نگهداری راحت و بدون هزینه این آسانسورها است؛ زیرا هر ۴ سال یک بار نیاز است که سرویس کامل شوند. آسانسورهای بادی یا پنوماتیک با استفاده از فناوری نوین و سازگاری با محیط زیست توانسته است انقلابی در صنعت آسانسورهای کوچک و کوتاه در مسیر به وجود بیاورد.

 

بررسی ویژگی آسانسور پنوماتیک

بررسی ویژگی آسانسور پنوماتیک

 

مقاله پیشنهادی:

برق اضطراری آسانسور و بیش از ۱۵دانستنی امنیتی و کاربردی

 

انواع آسانسور بادی

آسانسورهای پنوماتیک بر اساس معیارهای متفاوتی به دسته‌های گوناگونی تقسیم شده‌اند. به عنوان مثال می توان آسانسور را بر اساس ظرفیت، توانایی حمل اجسام و یا مکان مورد نیاز جهت نصب، دسته بندی نمود. یکی از شرکت‌های معتبر در زمینه ساخت آسانسورهای پنوماتیک این دسته از آسانسورها را به شیوه زیر تقسیم بندی کرده است.

 

آسانسور بادی

انواع آسانسور بادی

 

  • آسانسوری با ظرفیت ۱۸۰ کیلوگرم و قطر داخلی آسانسور با طول ۷۵ سانتیمتر
  • آسانسور با ظرفیت ۲۰۶ کیلوگرم و ۹۴ سانتی متر قطر چاه آسانسور
  • آسانسورهایی با توانایی حمل وزن ۲۳۸ کیلومتر و قطر داخلی چاه با طول ۱۳۲ سانتیمتر

نکته: به خاطر داشته باشید که تمام مدل‌هایی که با ظرفیت و توانایی حمل معرفی شده‌اند، می‌تواند براساس تغییر قطر چاه و چاهک و یا طراحی کابین به یک آسانسور جدید و متمایز تقسیم بندی شوند.

 

انواع آسانسور بادی

انواع آسانسور بادی

 

با در نظر گرفتن این که می‌توان آسانسورهای پنوماتیک را جهت رفت و آمد در ساختمان‌های مسکونی، فروشگاه‌های کوچک چند طبقه و یا خانه‌ها و…استفاده کرد؛ اما همچنان یکی از اصلی‌ترین دلایل استفاده از آن در ساختمان‌های دارای فضای کافی برای نصب دیگر آسانسورها، دید ۳۶۰ درجه‌ای است که به شخص می‌دهد.

 

کاربرد آسانسور بادی

کاربرد آسانسور بادی

 

شرح ویژگی های چاه آسانسور بادی

چاه آسانسور یک سیلندر بیرونی است ‌که بیشتر اوقات به صورت استوانه‌ای شفاف طراحی خواهد شد. چاه آسانسور بر اساس استانداردهای فشار هوا و اتمسفر درون آن به سه دسته تقسیم می‌شود؛ که با سه رنگ متمایز قابل تفکیک است.

  • رنگ قرمز نشان دهنده کابین و منطقه فشار اتمسفر است.
  • رنگ سبز نشانگر بالای کابین و فشار کم است.
  • رنگ زرد محل اتصال سیستم مکش هوا را نشان می‌دهد.

 

شرح ویژگی های آسانسوری بادی

مقالات پیشنهادی:

آسانسور خانگی در سنندج (هوم لیفت) – اجرای ۰ تا ۱۰۰ توسط تیم حرفه ایی

خدمات و پشتیبانی

 

نگهداری از آسانسورهای بادی چگونه است؟

آسانسورها وسیله‌ای هستند که در نگهداری آن‌ها باید نهایت دقت لحاظ شود. چرا که یک خطای کوچک و آسیب‌ دیدگی ناچیز می‌تواند جان انسان را به خطر بیاندازند. مراقبت  از آسانسورهای بادی به صورت دوره‌ای است. آسانسور بادی یا پنوماتیک به گونه‌ای طراحی شده است که نیازی به استفاده از هیچ نوع روغن آسانسور و مواد نفتی برای روانکاری در حرکت نیست. همین امر سبب شده است که هزینه نگهداری آسانسور به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.

 

نگهداری از آسانسور بادی

نگهداری از آسانسور بادی

 

به علاوه سرویس دوره‌ای آسانسور بادی هر چهار یا پنج سال یک بار انجام می‌شود به همین علت استفاده از مواد نفتی به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد؛ از این رو آسانسورهای بادی را یک وسیله سازگار با محیط زیست می‌نامند. به علاوه در زمان حرکت آسانسور به سمت پایین از هیچ انرژی و جریان برقی استفاده نمی‌شود؛ لذا همین مورد باعث کاهش هزینه جریان برق در ساختمان خواهد شد.

 

نگهداری از آسانسور بادی

نگهداری از آسانسور بادی

 

مهم‌ترین مزیت استفاده نکردن آسانسور از انرژی در هنگام پایین رفت، زمانی مشخص می‌شود که برق ساختمان بنا به هر دلیلی قطع باشد. در این زمان اگر آسانسورهای دیگر را نصب کرده باشید مجبور هستید که تا وصل شدن برق و یا رسیدن آتشنشانی منتظر بمانید اما آسانسور بادی بدون هیچ مشکلی به پایین حرکت می‌کند و درب‌های آن به آسانی باز خواهد شد.

 

نگهداری از آسانسور بادی

نگهداری از آسانسور بادی

 

جمع بندی

خرید این دسته از آسانسورها در زمان انتظار برای نصب و هزنیه های شما از نصب و خرید تا نگهداری سالیانه کاهش چیدا خواهد کرد. همچنین با ظاهر جذاب آن فضای زیبایی را در داخل ساختمان یا خانه شما ایجاد خواهد کرد.

 

جمع بندی

 

شرکت فنی مهندسی اهورا آسانور در سنندج با بیش از یک دهه سابقه در ارائه انواع خدمات مربوط به آسانسور، انواع آسانسورهای بادی را با ظرفیت و ساختارهای متفاوت به شما ارائه می‎‌دهد. این تیم با برخورداری از مهندسین و استادکاران باتجربه با کیفیت‌ترین و ایمن‌ترین خدمات را در کم‌ترین زمان ممکن برای شما اجرا خواهند کرد.

 

جمع بندی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اصلیتماس