آسانسور برج ایفل
برج ایفل یا به قول فرانسویها La Tour Eiffel یکی از شناخته شدهترین مکانهای دیدنی و بزرگترین سازه فلزی جهان است. برج ایفل به عنوان نماد استقلال و قدرت فرانسه در مرکز نمایشگاه جهانی سال ۱۸۸۹ در پاریس به نمایش گذاشته شد. این برج به منظور بزرگداشت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه در صحنه جهانی ساخته شد. این برج توسط شرکت عمرانی گوستاو ایفل طی دو سال و دو ماه و پنج روز با استفاده از ۷۵۰۰ تن آهن و ۲٫۵ میلیون پرچ ساخته شده است.

آسانسور برج ایفل
این برج از زمان افتتاح خود پذیرای بیش از ۳۰۰ هزار میلیون نفر بوده و هنوز هم پذیرای تقریباً ۷ میلیون بازدید کننده در سال است. ارتفاع این برج حدوداً ۳۲۴ متر است که بالا رفتن از آن توسط صدها پله صورت میگیرد. اگرچه بالا رفتن و صعود به نوک برج کاری بسیار لذت بخش است اما در مقابل میتواند بسیار دشوار و خسته کننده نیز باشد.
مقاله پیشتهادی:
برق اضطراری آسانسور و دانستنی های امنیتی و کاربردی
به همین دلیل قبل از اتمام ساخت آن به فکر ساخت آسانسورهایی بودند که بتوان افراد را با آن به بالای برج برسانند. به همین دلیل برای صعود آسان بازدید کنندگان و بازدید از طبقات مختلف برج لازم بود دستگاههای مکانیکی قدرتمندی به عنوان آساسنور برج ایفل نصب شوند و به افراد و بازدید کنندگان اجازه دهند تا بدون خستگی و یا خطر به سمت بالا حمل شوند.

آسانسور برج ایفل
نکاتی در مورد آسانسور برج ایفل
با توجه به ارتفاع بلند این برج و همچنین تعداد بازدیدکنندگان آن نصب آسانسورها درون برج بسیار لازم و ضروری بودند. برج ایفل دارای سه طبقه مجزا است که آسانسورهای مختلفی وظیفه حمل افراد را به طبقات مختلف آن دارند و این سازه استانداردهای آسانسور را کاملا رعایت کرده است.
این برج دارای ۱۷۱۰ پله است که بالا رفتن را برای بسیاری از افراد غیر ممکن خواهد کرد بنابراین آسانسورهای آن این اجازه را به همه میدهند تا به راحتی در بالای ارتفاع برج ایفل از مناظر دیدنی شهر پاریس دیدن کنند.

آسانسور برج ایفل
زمان ساخت این سازه آسانسورهایی در چهار ستون آن نصب شده بودند و در ژوئن ۱۸۸۹ در مجموع پنج آسانسور بین طبقات همکف و طبقه دوم در حال کار کردن بودند. اگرچه در آن زمان با صعود به طبقه دوم توسط آسانسورها بسیاری از افراد همچنان آرزو داشتند به طبقه بالایی برج رفته و آن را تجربه کنند.
مقاله پیشتهادی:
دهمین نمایشگاه بین المللی آسانسور در تهران
پنجمین آساسنور برج ایفل در سال اول بازگشایی این برج به بهره برداری رسید که جهت حمل افراد مابین طبقه دوم و سوم ساخته شد. در آن زمان این آسانسور با ساختار هیدرولیکی یکی از شاهکارهای صنعت اسانسور بود که در نوع خود در جهان تک است، زیرا این آسانسور دارای جکهایی به طول ۸۰ متر بود که بعدها به دلیل تأثیر دما در عملکرد آن جایگاه خود را به آسانسورهای الکتریکی داد. که در همان سال به جای آن تصمیم به نصب دو آسانسور برقی دو کابین گرفته شد.

آسانسور برج ایفل
با این حال تکنولوژی اولیه آسانسور برج ایفل ده سال بعد مدرن شد. آسانسورهای اولیه برج ایفل از نوع آسانسورهای هیدرولیکی بودند که بعدها متوجه شدند در فصل زمستان و سرما به دلیل تأثیر سرما بر روغنهای آن کارکرد آسانسور را دچار اختلال میکردند. این آسانسورها در دماهای پایین عملکرد خوبی نداشتند به همین دلیل دوباره به فکر ارتقا و تغییر آن شدند.
آسانسورهای تعبیه شده تا آن زمان فقط به دلیل ساختار هیدرولیکی که داشتند عملکردهای متفاوتی در فصول مختلف داشتند به همین دلیل چارهای اندیشیدند. تا اینکه در سال ۱۹۱۰ آنها برچیده شدند و آسانسورهای الکتریکی را جایگزین آنها کردند که در نهایت در سال ۱۹۹۵ تمامی آنها مدرن شدند.
مقاله پیشتهادی:
چه آسانسوری برای ساختمان شما مناسب است؟
ستون جنوبی برج ایفل دارای یک آسانسور برقی است که در سال ۱۹۸۳ صرفاً برای استفاده انحصاری افرادی که میخواستند از رستوران طبقه بالایی استفاده کنند، ساخته شد. اما حالا این آساسنور تبدیل به یک اتاقک آهنی ۴ تنی شده است که در سال ۱۹۸۹ ساخته و سپس در سال ۲۰۰۷ به روزرسانی شد که تمامی افراد میتوانند از آن استفاده نمایند.
امروزه برج ایفل دارای ۶ آسانسور مختلف است که آسانسور طبقه اول آن در ارتفاع ۵۸ متری از زمین، آساسنور طبقه اول به دوم در ارتفاع ۱۱۵ متری از زمین و آسانسور طبقه دوم به سوم نیز در ارتفاع ۲۷۵ متری از زمین قرار داد. آساسنورهای دیگر نیز در ستونهای دیگر برج در تمامی پاگردها وجود دارند. سه عدد از آساسنورهای برج در طبقه ۲ به سمت بالا میروند که در ستونهای شرقی، شمالی و غربی وجود دارند. دو تا از آنها مستقیم به طبقه سه و برای عموم و یکی از آنها که در ستون جنوبی قرار دارد برای مشتریان رستوران بالای برج خصوصی شده است.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار برجسته آسانسور برج ایفل میزان مسافتی است که در سال مسافتی بالغ بر ۱۰۳ هزار کیلومتر را طی میکنند. این امر متفاوت بودن آنها با تمامی آسانسورهایی که در طول عمر خود دیدهاید را ثابت خواهد کرد.
جالب است بدانید که طبقه دوم همانطور که گفته شد ۱۱۵ متر از سطح زمین ارتفاع دارد اما آسانسور آن طول ۱۲۸ متر را تا رسیدن به طبقه دوم طی میکند. دلیل این تفاوت ساختار آسانسوهای برج است که به صورت عمودی بالا نمیروند بلکه به صورت مایل و طبق منحنی ستونهای برج ساخته شدهاند.
مقاله پیشتهادی:
سرویس آسانسور

آسانسور برج ایفل
امنیت آسانسور برج ایفل
با وجود ویژگیهای منحصر به فرد در برج ایفل بدیهی است که آسانسورها بخش بسیار مهمی از عملکرد روزانه این برج هستند. امنیت این آساسنورها از آنجا که روزانه صدها نفر را حمل میکنند از امنیت بسیار ویژهای برخوردار است. بنابراین یک تیم کامل از تکنسینها و تیمهای نظارتی در این برج وجود دارند که آسانسورهای برج ایفل را توسط پیشرفتهترین سیستمهای کامپیوتری نظارت و بررسی میکنند.
این افراد علاوه بر نظارت، تعمیراتی مانند تعویض قطعات، ماشین آلات، روغن کاری، تمیز کردن و نظارت بر قسمتهای قدیمیتر را در دورههای کوتاه مدت و مرتب انجام میدهند. تیم نظارتی و کنترل آسانسورهای برج ایفل هر روز صبح حتی قبل از اینکه بازدید از این جاذبه معروف به روی عموم باز شود همه آسانسورها را بررسی و راه اندازی خواهند کرد تا عملکرد آنها را بسنجند و از عملکرد صحیح آن و میزان امنیت آنها قبل از استفاده بازدید کنندگان اطمینان حاصل شود.
مقاله پیشتهادی:
آسانسور معلول بر در سنندج
هر کدام از آسانسورها دارای ۶ کابل هستند که هر کدام میتوانند به راحتی ۲ برابر حداکثر ظرفیت خود را تحمل کنند. از نظر ایمنی مهندسان آنها را ۱۲ برابر بیش از حد مقاوم طراحی کردهاند.

آسانسور برج ایفل
تأمین نیروی اولین آسانسورهای برج ایفل
در ابتدای ساخت این برج، نیروی پنج آسانسور آن توسط موتور بخار نصب شده در ستون جنوبی هدایت میشدند. بخار موتور توسط یک دودکش آجری به ارتفاع ۱۲ متر که در باغهای نزدیک ستون غربی ساخته شده بود، تخلیه میشد. یک تونل دستگاه را به ستون جنوبی متصل میکرد که در آن لولههای تخلیه بخار وارد میشد. این دودکش هنوز در همان جا قرار دارد و بازدید کنندگان میتواند آن را ببینند در حالیکه دیگر از آن استفاده نمیگردد.

آسانسور برج ایفل
مقاله پیشتهادی:
آسانسور غذابر در سنندج
جمع بندی
برج ایفل یکی از جذابترین گزینههای گردشگری جهان است که توسط بیش از ۳۰۰۰ کارگر بدون تلفات جانی ساخته شد. زمانیکه در ابتدا این برج ساخته شد پیش بینی استفاده از آسانسور برای آن نیز در دستور کار قرار گرفته بود که در ابتدا با قرار گرفتن ۵ آسانسور، چهار عدد در چهار ستون آن و یکی که مستقیم به نوک برج میرسید ساخته شد. در طول سالها با شرایط مختلف و افزایش بازدید کنندگان آسانسورهای برج ایفل نیز تکامل یافتند یعنی برخی جابجا شدند، برخی حذف، ارتقا یافتند و برخی هنوز در جای خود قرار دارند.

آسانسور برج ایفل
اگر به پاریس رفتید حتماً هم در شب و هم روز تجربه بالا رفتن از این برج را در برنامههای سفر خود قرار دهید، و با سوار شدن درون این آسانسورها از مناظر اطراف برج لذت ببرید.
بدون دیدگاه